Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Click&Brick - Vrijdag 22 Februari 2015

  Elves

  Over twee weken liggen de sets van het gloedjenieuwe thema "Elves" in de schappen. Een thema waar wij erg naar uitkijken. Geheel in lijn met Friends en Disney Princess brengt LEGO een thema uit gebaseerd op een verhaal rondom elfjes, mét de bekende minidolls...
  Elven/Elves/Elf/Elfje/Fee
  Járen geleden gingen er geruchten over een LEGO-thema rondom Elfen. In de "LEGO Castle liefhebbers"-scene kwam het onderwerp elke keer weer boven, én werd het net zo hard ontkend als dat er geruchten rondgestrooid werden.
  Ik zweer het, ik heb schetsen gezien van de Fantasy Era sets (2007-2009) en daar stonden ze op. Ze hebben het alleen niet gehaald in het thema. Dat gerucht was er dus zéker niet voor niks.
  Uiteindelijk kregen we Lord of the Rings, en daar zaten de puntoortjes wel in. Maar dat waren dus geen neutrale, geelhoofdige elfen, maar licentie-elfen.

  Playmobil
  Ik ben dan wel een diehard LEGO liefhebber, maar dat let mij niet om af en toe even links of rechts van het LEGO schap te kijken naar de Playmobil sets. Een thema wat mij daar altijd in het oog sprong was de Elfjes-serie. Playmobil Fairies
  Met elfjes/feetjes met bloemetjes en eenhoorns en bootjes en tierelantijntjes <3
  Ik heb het zelfs bijna gekocht...

  Friends
  En toen, kwam LEGO met een eigen Elfenserie. Binnen het populaire thema Friends.
  Ik moest me even daar overheen zetten...
  Dat het Friends minidolls zouden worden en geen minifiguren. Ik gebruik in mijn eigen bouwwerken geen Friendsfiguren namelijk.
  Toen kwamen de foto's van de verpakkingen, en daar werd ik blij van. En nu heb ik de sets gezien en ben ik helemaal om! Ik begin zelfs een zwak te krijgen voor Friends minidolls...

  Acht sets

  In de eerste lancering (maart 2015) zitten 6 sets.

  • 41071 Arias Creative Workshop
  • 41072 Naidas Mysterieuze Bron
  • 41073 Naida's Avonturen Schip
  • 41074 Azari en de Magische Bakkerij
  • 41075 Mystieke Elfen Schuilplaats
  • 41076 Farran en de Kristallengrot


  Met een bootje! En een boomhut en een bakkerijtje en alles wat je wilt in een magische elfjeswereld!
  En voor de bouwers onder ons, de sets zitten nokkievol met onderdelen waar een liefhebber warm van wordt. Hekjes, ornamentjes, blaadje in maar liefst twee nieuwe kleuren, tegeltjes met bijzondere opdruk, en dat alles in een fraai kleurenschema. De setjes beelden in alles de fantasywereld van de elfen uit.

  In augustus volgen nog 2 aanvullende sets, en dat zijn zeker niet de minste in de serie.

  • 41077 Aira's Pegasus Sleigh
  • 41078 Skyra's Mysterious Sky Castle
  Hoofdrolspelers

  De vijf hoofdrolspelers zijn

  • Aira Whisperwind (het elfje dat "lucht" uitbeeldt)
  • Farran Leafshade (elfenjongen "aarde")
  • Emiliy Jones (een mensenmeisje)
  • Naida Riverheart (eflje "water") en 
  • Azari Firedancer (elfje "vuur")
  Verhaal

  Het verhaal gaat over Emily Jones die gevolgd wordt op haar spannende reis door de magische wereld Elvendale. Het begint allemaal met een mysterieuze deur in haar oma's tuin. De deur blijkt een portaal te zijn naar het land van de Elfen. De enige manier waarop Emily weer thuis kan komen is door vier sleutels te vinden. Deze sleutels kan ze alleen vinden met hulp van haar elfenvrienden.

  Op de LEGO site zelf is op dit moment alleen nog maar de teaservideo te vinden van deze serie.



  Als liefhebber van het romantische fantasy/middeleeuwen/elfjesverhalen thema word ik erg blij van deze nieuwe serie en ik kan dus ook niet wachten tot over een week of twee, als de sets hier binnen komen! Later zeker meer over Elves!


  Saskia



   

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »